Bademli Kafes Pilavı Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kafes Pilavı TarifiBademli Kafes Pilavı Tarifi Resimli Bademli Kafes Pilavı tarifi Bademli Kafes Pilavı nasıl yapılır Resimli Bademli Kafes Pilavı Nasıl Yapılır Resimli Bademli Kafes Pilavı Yapılışı Malzeme : Pilavı için: 3 su b pirinç 2 çorba k dolmalık fıstık 2 çorba k kuş üzümü 3 çorba k badem 1 soğan 2 tavuk butu 2 çorba k tereyağı sıvıyağ tavuk suyu tuz karabiber yenibahar Hamuru için: 1 yumurta 3 çorba k yoğurt 3 çorba k sıvıyağ tuz alabildiği kadar un Hazırlanışı : Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları ilave edin Fıstıklar sararınca üzerine soğanları ve pirinçleri ilave edin Tuzunu ilave edip kavurun Daha sona üzerine kuş üzümlerini didiklenmiş tavuk etlerini tuz ve baharatları ekleyin En son sıcak et suyunu verip pişmeye bırakın Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve açın Hamurdan şeritler kesin Kalıbınızı yağlayın Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin Boşluklara bademler koyun Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların üzerine boşaltın Kenardan sarkan hamurları üzerine kapatıp 180 derecede pişirin Ters çevirerek kalıptan çıkartın |
|