![]() |
Kabune Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabune TarifiKabune Tarifi Kabune nasıl yapılır Kabune pilavı Tarifi KABUNE MALZEMELERİ: -2 su bardağı pir inç -400 gr ![]() -5 çorba kaşığı sıvı yağ -2 adet soğan -1 çarliston biber -Tuz ![]() KABUNE YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır ![]() ![]() 2- 4 bardak su tencerede kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır ![]() 4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur ![]() Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır ![]() 5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur ![]() didiklenmiş etler yerleştirilir ![]() 6- Tuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur ![]() ![]() 8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir ![]() ![]() ![]() Not: Kabune’yi koyun eti yerine ![]() ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|