Mısır Kaç Dakikada Haşlanır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?Mısır kaç dakikada haşlanır ? - Mısır ne kadar sürede pişer ? Taneli mısır haşlamak Mısırlarınızı ayıklayıp tencereye koyun ![]() Üzerine gelecek kadar yarı yarıya miktarlarda süt ve su dökün ![]() Birkaç kaşık şeker atın ![]() Yarım saat geçmeden yumuşacık ve enfes haşlama mısırlarınız hazır! ![]() Mısır haşlarken Evde haşladığınız mısırların daha lezzetli olması için kaynatırken tencereye 1 çay kaşığı toz şeker atın Ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra mısırları kaynattığınız tencereye koyarsanız çok daha değişik bir tat elde etmiş olursunuz![]() ![]() Mısırın lezzeti Püre yapmak ya da salatalarda ve çorbalarda kullanılmak üzere mısır haşladığınız zaman mısırın daha lezzetli olması için haşlama suyuna 1 adet kesme şeker atmayı ihmal etmeyin Mısırı düdüklü tencerede pişirirseniz çok daha yumuşak olur ve zamandan da kazanırsınız![]() Mısır nasıl haşlanır? 2 su bardağı süt 2 su bardağı su 3 kesme şeker 4 mısır Düdüklüde 15- 20 dk pişirmeniz yeterli olucaktır![]() ![]() ![]() ![]() Sütlü Mısır Haşalama Tarifi Sütlü tarif Malzemeler: 4 Adet taze mısır 1 Buçuk su bardağı süt 1 Yemek kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Mısırların koçanlarını soyun ve yıkayın ![]() Şeker ve sütü karıştırın Geniş bir tencereye aldığınız mısırları 35-40 dakika kadar haşlayın ![]() Not: Süt miktarını tencerenize göre ayarlayın haşlarken mısırları arada çevirin![]() İsterseniz su ile de haşlayabilirsiniz ama içine kesinlikle tuz eklemeyin bu mısırın sertleşmesine neden olur![]() Düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakikada haşlanıyor ama bunu damak tadınıza ve mısırın cinsine göre göz kararı olarak ayarlamanız gerekiyor ![]() Normal Mısır Haşlama Tarifi Malzemeler: Mısır Mısır koçanları Su Hazırlanışı: Mısırları yıkayıp püsküllerini temizleyin ve koçanlarını da ayırarak yıkayın ![]() Varsa düdüklü tencerenizin altına koçanları üüzerine de mısırları koyup üzerine geçecek kadar sıcak su ile doldurun ![]() 10 dk haşlayın ![]() Eğer düdüklü tencere kullanmayacaksanız aynı şekilde alta koçanları üste mısırları dizip üzerine geçecek kadar su ekleyin ve mısırla yumuşayıncaya kadar pişirin bu tahminen 30-45 dk kadar sürecektir![]() Not: Tuzu pişerken eklerseniz mısırlar sertleşir |
|
|
|