ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Mısır Kaç Dakikada Haşlanır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=573356)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:54 PM

Mısır Kaç Dakikada Haşlanır?
 


Mısır kaç dakikada haşlanır ? - Mısır ne kadar sürede pişer ?


Taneli mısır haşlamak


Mısırlarınızı ayıklayıp tencereye koyun.

Üzerine gelecek kadar yarı yarıya miktarlarda süt ve su dökün.

Birkaç kaşık şeker atın.

Yarım saat geçmeden yumuşacık ve enfes haşlama mısırlarınız hazır!

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Mısır haşlarken

Evde haşladığınız mısırların daha lezzetli olması için. kaynatırken tencereye 1 çay kaşığı toz şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra. mısırları kaynattığınız tencereye koyarsanız çok daha değişik bir tat elde etmiş olursunuz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Mısırın lezzeti

Püre yapmak ya da salatalarda ve çorbalarda kullanılmak üzere mısır haşladığınız zaman. mısırın daha lezzetli olması için haşlama suyuna 1 adet kesme şeker atmayı ihmal etmeyin. Mısırı düdüklü tencerede pişirirseniz çok daha yumuşak olur ve zamandan da kazanırsınız.


Mısır nasıl haşlanır?


2 su bardağı süt

2 su bardağı su

3 kesme şeker

4 mısır


Düdüklüde 15- 20 dk. pişirmeniz yeterli olucaktır...

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Sütlü Mısır Haşalama Tarifi


Sütlü tarif

Malzemeler:

4 Adet taze mısır

1 Buçuk su bardağı süt

1 Yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Mısırların koçanlarını soyun ve yıkayın.

Şeker ve sütü karıştırın

Geniş bir tencereye aldığınız mısırları 35-40 dakika kadar haşlayın.

Not: Süt miktarını tencerenize göre ayarlayın. haşlarken mısırları arada çevirin.

İsterseniz su ile de haşlayabilirsiniz ama içine kesinlikle tuz eklemeyin. bu mısırın sertleşmesine neden olur.

Düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakikada haşlanıyor ama bunu damak tadınıza ve mısırın cinsine göre göz kararı olarak ayarlamanız gerekiyor.


Normal Mısır Haşlama Tarifi

Malzemeler:

Mısır

Mısır koçanları

Su

Hazırlanışı:

Mısırları yıkayıp püsküllerini temizleyin ve koçanlarını da ayırarak yıkayın.

Varsa düdüklü tencerenizin altına koçanları üüzerine de mısırları koyup üzerine geçecek kadar sıcak su ile doldurun.

10 dk haşlayın.

Eğer düdüklü tencere kullanmayacaksanız aynı şekilde alta koçanları üste mısırları dizip üzerine geçecek kadar su ekleyin ve mısırla yumuşayıncaya kadar pişirin. bu tahminen 30-45 dk kadar sürecektir.


Not: Tuzu pişerken eklerseniz mısırlar sertleşir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.