Patates Püresi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Püresi TarifiPATATES PÜRESİ: Malzemeler: 1 kg patates 2 çorba kaşığı tereyağı 4 5 çay bardağı (250 gr) sütTuz biber Hazırlanışı: Patates hazırlama: 1- Patatesler soyulur yıkanır ve gelişi güzel doğranır![]() 2- Üzerini iki parmak geçene kadar su doldurulup ateşe konur ![]() 3- Biraz tuz ekledikten sonra 25 dk civarı kaynatılarak pişirilir ![]() Püre hazırlama: 1- Patates pişer pişmez sıcak sıcak süzülüp soğutulmadan ezilir![]() 2- Üzerine tereyağı sıcak süt ve gerekirse tuz biber ilave edilir![]() 3- Mümkün olduğu kadar az karıştırılıp bırakılır ![]() Alıntı
|
|
|
|