Patates Püresi Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Püresi TarifiPATATES PÜRESİ: Malzemeler: 1 kg patates 2 çorba kaşığı tereyağı 45 çay bardağı (250 gr) süt Tuz biber Hazırlanışı: Patates hazırlama: 1- Patatesler soyulur yıkanır ve gelişi güzel doğranır 2- Üzerini iki parmak geçene kadar su doldurulup ateşe konur 3- Biraz tuz ekledikten sonra 25 dk civarı kaynatılarak pişirilir Püre hazırlama: 1- Patates pişer pişmez sıcak sıcak süzülüp soğutulmadan ezilir 2- Üzerine tereyağı sıcak süt ve gerekirse tuz biber ilave edilir 3- Mümkün olduğu kadar az karıştırılıp bırakılır Alıntı |
|