![]() |
Patates Püresi Tarifi
PATATES PÜRESİ: Malzemeler: 1 kg patates 2 çorba kaşığı tereyağı 4.5 çay bardağı (250 gr) süt Tuz. biber Hazırlanışı: Patates hazırlama: 1- Patatesler soyulur. yıkanır ve gelişi güzel doğranır. 2- Üzerini iki parmak geçene kadar su doldurulup ateşe konur. 3- Biraz tuz ekledikten sonra 25 dk civarı kaynatılarak pişirilir. Püre hazırlama: 1- Patates pişer pişmez. sıcak sıcak. süzülüp soğutulmadan ezilir. 2- Üzerine tereyağı. sıcak süt ve gerekirse tuz. biber ilave edilir. 3- Mümkün olduğu kadar az karıştırılıp bırakılır. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.