![]() |
Söneberi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Söneberi TarifiMALZEMELER 1 kg kemer patlıcan 2 adet orta boy soğan 300-350 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı sıvıyağ 4-5 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı salça Tuz ![]() HAZIRLANIŞI Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları fırın tepsisine dizelini ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|