![]() |
Söneberi Tarifi
MALZEMELER 1 kg kemer patlıcan 2 adet orta boy soğan 300-350 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı sıvıyağ 4-5 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı salça Tuz. karabiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından. boyuna bir kesik yapalım. Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim. yıkayıp kurulayalım. Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım. 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri. küp doğranmış domatesleri ekleyelim. 2-3 dakika daha kavuralım. Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu. tuz ve karabiberi ekleyelim. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını. Patlıcanları fırın tepsisine dizelini. 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim. Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım. Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım. Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım. Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim. Sıcak servis yapalım. Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz. Görünümü farklı olacaktır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.