Kabak Lazanyası Tararifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Lazanyası Tararifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: 1 kilo kabak 2 haşlanmış patates arakatlar için: 200 gr kıyma 2 soğan 2 kaşık salça maydanoz tuz karabiber pulbiberyarım bardak su bir iki kaşık sıvıyağ başamel sos için: 3 bardak süt 2 kaşık un 1 tatlı kaşığı tereyağ yarım bardak kaşar rendesi tuz karabiber muskatüzeri için: kaşar rendesi ve kırmızı tozbiber Yapılışı: Önce kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın Tencerede kaynar suda iyice yumuşatmadan haşlayın yoksa dağılıyor![]() Ara katlara konacak malzemeyi yani kıymayı soğanı kavurun salçayı ekleyin En son maydanoz ve baharatlarını ilave edin Yarım bardak da su ekleyip pişirin![]() Başemel sosu da ben unu kavurmadan yaptım Sütün içine direkt olarak unu atıp karıştırarak pişirdim En son bir tatlı kaşığı tereyağ ve kaşarı ekledim Lezzet aynı böylece hemen hemen yağsız yapmış oluyorsunuz![]() Borcamı yağlayın Önce bir sıra kabak dizin Üzerine bir patatesi rendeleyip yayın![]() Patatesin üzerine de kıymalı harcı ve biraz başamel sos gezdirin ![]() Sonra yine kabak ve patatesi yayın Başamel sosun tamamını üzerine yayın Fırına verin biraz pişirdikten sonra çıkarın ve üzerine kaşar peyniri toz kırmızı biber serpip kaşar kızarana kadar fırınlayın![]() Dilimleyip servis yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|