![]() |
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Karnabaharlı Makarna TarifiAcılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Acılı Karnabahar Makarnası tarifi Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı ![]() Malzemeler: * 225 gr kalem (penne) makarna * 2 yemek kaşığı tereyağı * 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı * 1 kuru soğan ![]() * 3 sarımsak ![]() * 3/4 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya göre daha fazla) * 1 karnabahar ![]() ![]() ![]() * Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım) * 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz * 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu * Tuz ve elde çekilmiş karabiber Hazırlanması: * Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() * Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın ![]() ![]() * Zeytinyağını ![]() ![]() * Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin ![]() * Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin ![]() ![]() ![]() * Tencereye makarnaları ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|