Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: 1 kg pırasa 100 gr krema 4 diş sarımsak 10 adet mantar Tuz Karabiber Başemel sos için: 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 4 dilim ekmek tereyağ tuzÜzeri için: 4 dilim ekmek tereyağHazırlanışı: Pırasalar yıkanır ve ince ince doğranır ![]() Tencereye bir miktar sıvıyağ konulur ve içine ince kıyım sarımsaklar atılır ve kavrulur ![]() İçine doğranmış mantar atılır ve kavrulur Daha sonra içine pırasa ilave edilir![]() Tuz karabiber atılır Bir miktar kavrulduktan sonra pişiceği kadar sıcak su ilave edilir![]() Suyunu çekene kadar pişirelim ![]() Pırasa piştikten sonra içine krema ilave edilir ve karıştırılır ![]() Beşamel sosu yapmak için ayrı bir tencereye tereyağ konulur ve içine un ilave edilir![]() Beraber un kokusu çıkana kadar kavrulur ve tuz atılır ![]() Süt ilave ettikten sonra hiç bırakmadan çırparak koyulaşana kadar pişiriyoruz ![]() Dilimlenmiş ekmekleri küçük karelere kesiyoruz Tavada tereyağını eritiyoruz ve ekmekleri içine atıyoruz Ekmekler kızarana kadar kavuruyoruz Bir kenara alıp bekletiyoruz![]() Fırın kabına hazır olan pırasayı döküp yerleştiriyoruz ![]() Üzerine hazır olan beşamel sosu döküyoruz ![]() En son kızarmış olan ekmekleri tekrar elimizle parçalayarak kırıntı şeklinde serpiyoruz ![]() 180 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|