![]() |
Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 kg pırasa 100 gr krema 4 diş sarımsak 10 adet mantar Tuz Karabiber Başemel sos için: 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 4 dilim ekmek.tereyağ.tuz Üzeri için: 4 dilim ekmek.tereyağ Hazırlanışı: Pırasalar yıkanır ve ince ince doğranır. Tencereye bir miktar sıvıyağ konulur ve içine ince kıyım sarımsaklar atılır ve kavrulur. İçine doğranmış mantar atılır ve kavrulur.Daha sonra içine pırasa ilave edilir. Tuz.karabiber atılır.Bir miktar kavrulduktan sonra pişiceği kadar sıcak su ilave edilir. Suyunu çekene kadar pişirelim. Pırasa piştikten sonra içine krema ilave edilir ve karıştırılır. Beşamel sosu yapmak için. ayrı bir tencereye tereyağ konulur ve içine un ilave edilir. Beraber un kokusu çıkana kadar kavrulur ve tuz atılır. Süt ilave ettikten sonra hiç bırakmadan çırparak koyulaşana kadar pişiriyoruz. Dilimlenmiş ekmekleri küçük karelere kesiyoruz.Tavada tereyağını eritiyoruz ve ekmekleri içine atıyoruz.Ekmekler kızarana kadar kavuruyoruz.Bir kenara alıp bekletiyoruz. Fırın kabına hazır olan pırasayı döküp yerleştiriyoruz. Üzerine hazır olan beşamel sosu döküyoruz. En son kızarmış olan ekmekleri tekrar elimizle parçalayarak kırıntı şeklinde serpiyoruz. 180 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.