Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kiş Lorraine TarifiSebzeli Kiş Lorraine Tarifi Sebzeli Kiş Lorraine Resimli Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi Sebzeli Kiş nasıl yapılır ![]() Sebzeli Kiş Tarifi Resimli ![]() Sebzeli Kiş Lorraine Malzemeler Hamuru için 500 gr un elenmiş250 gr tereyağı yumuşamış3 adet yumurta 5 gr yaş mayaüzeri için kaşar rendesi tuz Beşamel sosu 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 200 ml kremaaz muskat rendesi tuz Üzeri için 1 adet soğan küp doğranmış3 diş sarmısak kıyılmış1 adet sarı dolmalık biber jülyen kesilmiş1 adet kırmızı dolmalık biber jülyen kesilmiş2 adet kabak içleri temizlenmiş jülyen kesilmiş2 adet havuç jülyen kesilmiş150 gr brokoli dilimlenmiş4 çorba kaşığı zeytinyağı karabiber tuzHamuru için: Unun ortasına yumurta tereyağı yaş maya tuz ekleyin iyice yoğurun Kulak memesi kıvamına gelince 10 dakika kadar dinlendirin![]() Üzeri için: Bir tencereye zeytinyağı soğan sarmısak havuç brokoli biberleri ve kabağı sırayla ekleyip soteleyin Karabiber tuzla tatlandırın ve sebzeler diriliğini kaybedince ocaktan alın Fırını 200 derece ısıtın![]() Beşamel sos için: Tereyağında unu kavurun un hafif sararınca azar azar sütü ekleyin Sürekli karıştırarak kremayı ilave edip muhallebi kıvamına gelmeden daha yumuşak bir kıvamda muskatla tatlandırın Ocaktan alın Dinlendirdiğiniz hamuru merdaneyle açın dikdörtgen bir payreks veya büyük bir yuvarlak fırın kabına hamuru yerleştirin Fazla hamuru kesin çatalla delikler açın Alüminyum folyoyla kapladıktan sonra kabarmaması için üzerine nohut ya da kuru fasulyeyle ağırlık yapın Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin![]() Hamuru fırından alıp üzerindeki kurubakliyatları çıkarın 10 dakika daha hafif kızarıncaya kadar fırınlayıp hemen alın Pişmiş hamurun üzerine sotelenen sebzeleri koyun Beşamel sosu da üzerine dökün yayın ve kaşar rendesi serpiştirip 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirin![]() Sıcak servis yapın
|
|
|
|