![]() |
Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi
Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi Sebzeli Kiş Lorraine Resimli Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi Sebzeli Kiş nasıl yapılır. Sebzeli Kiş Tarifi Resimli http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebzeli Kiş Lorraine Malzemeler Hamuru için 500 gr. un. elenmiş 250 gr. tereyağı. yumuşamış 3 adet yumurta 5 gr. yaş maya üzeri için kaşar rendesi tuz Beşamel sosu 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 200 ml. krema az muskat rendesi tuz Üzeri için 1 adet soğan. küp doğranmış 3 diş sarmısak. kıyılmış 1 adet sarı dolmalık biber. jülyen kesilmiş 1 adet kırmızı dolmalık biber. jülyen kesilmiş 2 adet kabak. içleri temizlenmiş. jülyen kesilmiş 2 adet havuç. jülyen kesilmiş 150 gr. brokoli. dilimlenmiş 4 çorba kaşığı zeytinyağı karabiber. tuz Hamuru için: Unun ortasına yumurta. tereyağı. yaş maya. tuz ekleyin iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince 10 dakika kadar dinlendirin. Üzeri için: Bir tencereye zeytinyağı. soğan. sarmısak. havuç. brokoli. biberleri ve kabağı sırayla ekleyip soteleyin. Karabiber. tuzla tatlandırın ve sebzeler diriliğini kaybedince ocaktan alın. Fırını 200 derece ısıtın. Beşamel sos için: Tereyağında unu kavurun. un hafif sararınca azar azar sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak kremayı ilave edip muhallebi kıvamına gelmeden. daha yumuşak bir kıvamda muskatla tatlandırın. Ocaktan alın. Dinlendirdiğiniz hamuru merdaneyle açın. dikdörtgen bir payreks veya büyük bir yuvarlak fırın kabına hamuru yerleştirin. Fazla hamuru kesin. çatalla delikler açın. Alüminyum folyoyla kapladıktan sonra kabarmaması için üzerine nohut ya da kuru fasulyeyle ağırlık yapın. Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Hamuru fırından alıp üzerindeki kurubakliyatları çıkarın. 10 dakika daha hafif kızarıncaya kadar fırınlayıp hemen alın. Pişmiş hamurun üzerine sotelenen sebzeleri koyun. Beşamel sosu da üzerine dökün yayın ve kaşar rendesi serpiştirip 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.