![]() |
Fıstıklı Burma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Burma Tatlısı![]() Fıstıklı burma tatlısı malzemeleri 10 baklava yufkası 1 ![]() 160 gr tereyağı Şerbeti için 4 ![]() 4 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için Toz Antep fıstığı Fıstıklı burma hazırlanışı Şerbeti için su şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın ![]() Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın ![]() Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|