Limonlu Tart Tarifi - Limonlu Tart Yapılışı Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Tart Tarifi - Limonlu Tart Yapılışı ResimliLimonlu Tart Nasıl Yapılır? - Limonlu Tart Tarifi - Limonlu Tart Yapılışı ![]() Malzemeler: 1 su bardağı rondoda çekilmiş kakolu kek 2 orta boy limon ince ince kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış![]() 2 su bardağı toz şeker 1 5 yemek kaşığı nişasta1 büyük yumurta 1 büyük yumurta sarısı 115 gr tuzsuz tereyağ (eritilmiş soğutulmuş ) Hazırlanışı: 1-İnce ince dilimlenmiş tüm limonla şekeri rondoda iyice çekin Limon püre gibi olacak![]() 2-Şekerle bütünleşmiş limonu başka bir kaba alıp yumurta sarısı yumurta nişasta ve tereyağını ekleyip tel çırpıcıyla karıştıralım![]() 3- Tart tepsisine rondoda çekilmiş kek parçalarını elinizle bastırarak sıkıştırın Üstüne limonlu karışımı yavaşça döküp önceden ısıtılmış fırında önce 20 dk 160 derecede sonra 15- 20 dakika 180 derecede pişirin (Benim fırına birazfazla geldi belkide esmerliği ondan )4- Telde soğuduktan sonra vanilyalı dondurmayla ya da sade olarak servis yapabilirsiniz
|
|
|
|