![]() |
Limonlu Tart Tarifi - Limonlu Tart Yapılışı Resimli
Limonlu Tart Nasıl Yapılır? - Limonlu Tart Tarifi - Limonlu Tart Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1 su bardağı rondoda çekilmiş kakolu kek 2 orta boy limon. ince ince kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış. 2 su bardağı toz şeker 1.5 yemek kaşığı nişasta 1 büyük yumurta 1 büyük yumurta sarısı 115 gr tuzsuz tereyağ (eritilmiş soğutulmuş ) Hazırlanışı: 1-İnce ince dilimlenmiş tüm limonla şekeri rondoda iyice çekin. Limon püre gibi olacak. 2-Şekerle bütünleşmiş limonu başka bir kaba alıp.yumurta sarısı. yumurta. nişasta ve tereyağını ekleyip tel çırpıcıyla karıştıralım. 3- Tart tepsisine rondoda çekilmiş kek parçalarını elinizle bastırarak sıkıştırın. Üstüne limonlu karışımı yavaşça döküp önceden ısıtılmış fırında önce 20 dk 160 derecede. sonra 15- 20 dakika 180 derecede pişirin. (Benim fırına birazfazla geldi belkide esmerliği ondan.) 4- Telde soğuduktan sonra vanilyalı dondurmayla ya da sade olarak servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.