Cevizli Gazoz Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Gazoz Tatlısı Tarifi![]() Malzemeler: 3 yumurta 1 5 su bardağı sade gazoz1 tane yaş maya (42 gr) Aldığı kadar un Yarım paket margarin + Sıvı yağ ( hamuru yağlamak için) 3 su bardağı dövülmüş ceviz 2 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti; 3 su bardağı şeker 2 5 su bardağı su1 paket vanilya 2-3 damla limon suyu Yapılışı: 1 Derin bir kaba gazozu boşaltıp mayayı ekleyin Eriyene kadar karıştırın![]() 2 Oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyin karıştırmaya devam edin![]() 3 Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edecek şekilde unu ilave etmeye başlayın Elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun![]() 4 Mayalanmadan önce hamuru dörde bölün Her bir parçayı büyükce açın![]() 5 Açılan parçayı sıvı yağ+eritilmiş margarin karışımı ile yağlayın İçine tarçınlı ceviz kırıklarını yayın Benim cevizlerim biraz iri parçalanmıştı Daha ince parçalarsanız şeklinin daha güzel olacağını düşünüyorum![]() 6 Resimdeki gibi rulo yapın 1 cm eninde kesin ve tepsiye dizin Dip dibe dizmeyin ki mayalandığında birbirlerine yapışmasınlar Diğer 3 parça için de aynı işlemi yapın 7 Tepsinin içinde mayalanmaya bırakın 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın![]() 8 Diğer tarafta şerbeti hazırlayın 3 su bardağı şekeri 2 5 su bardağı suda kaynatın 1 paket vanilya ve 2-3 damla limon suyunu ekleyip kapatın Fırından çıkan tatlılar iyice soğuduktan sonra sıcak şerbet ile ıslatın Ağzını bir tapsi yardımıyla kapatıp 2-3 sat bekletin Afiyet olsun![]() ![]() Alıntı |
|
|
|