![]() |
Cevizli Gazoz Tatlısı Tarifi
http://1.bp.blogspot.com/_2ZynOvn4ll...atl%C4%B12.jpg Malzemeler: 3 yumurta 1.5 su bardağı sade gazoz 1 tane yaş maya (42 gr) Aldığı kadar un Yarım paket margarin + Sıvı yağ ( hamuru yağlamak için) 3 su bardağı dövülmüş ceviz 2 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti; 3 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su 1 paket vanilya 2-3 damla limon suyu Yapılışı: 1. Derin bir kaba gazozu boşaltıp. mayayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. 2. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ekleyin. karıştırmaya devam edin. 3. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edecek şekilde unu ilave etmeye başlayın. Elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. 4. Mayalanmadan önce hamuru dörde bölün. Her bir parçayı büyükce açın. 5. Açılan parçayı sıvı yağ+eritilmiş margarin karışımı ile yağlayın. İçine tarçınlı ceviz kırıklarını yayın. Benim cevizlerim biraz iri parçalanmıştı. Daha ince parçalarsanız. şeklinin daha güzel olacağını düşünüyorum. 6. Resimdeki gibi rulo yapın. 1 cm eninde kesin ve tepsiye dizin. Dip dibe dizmeyin ki mayalandığında birbirlerine yapışmasınlar. Diğer 3 parça için de aynı işlemi yapın. 7. Tepsinin içinde mayalanmaya bırakın. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. 8. Diğer tarafta şerbeti hazırlayın. 3 su bardağı şekeri 2.5 su bardağı suda kaynatın. 1 paket vanilya ve 2-3 damla limon suyunu ekleyip kapatın. Fırından çıkan tatlılar iyice soğuduktan sonra sıcak şerbet ile ıslatın. Ağzını bir tapsi yardımıyla kapatıp 2-3 sat bekletin. Afiyet olsun http://2.bp.blogspot.com/_2ZynOvn4ll...tatl%C4%B1.jpg http://4.bp.blogspot.com/_2ZynOvn4ll...B1s%C4%B12.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.