![]() |
Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı YapılışıBayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Yapılışı - Bayram Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler: Hamuru için: 1 paket margarin 2 adet yumurta Yarım su bardağı irmik Yarım su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar un Şerbeti için: 4 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Yarım limonun suyu Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Yarım kâse bütün fındık içi Hazırlanışı: Şerbetini hazırlamak için tencereye su şeker ve limonu alıp karıştırın ![]() Bir taşım kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan indirip soğumaya bırakın ![]() Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın ![]() Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine aralık bıkarak dizin ![]() Her bir tatlının üzerine bir fındık yerleştirin ve yumurta sarısı sürün ![]() Önceden ısıtılmış fırında 175 derece yaklaşık 25 dakika pişirin ![]() Fırından çıkardığınız tatlı ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün ![]() Şerbeti içine çekmesi için tepsinin üzerini kapatın ![]() Soğuduktan sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|