![]() |
Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Yapılışı
Bayram Tatlısı Tarifi - Bayram Tatlısı Yapılışı - Bayram Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler: Hamuru için: 1 paket margarin 2 adet yumurta Yarım su bardağı irmik Yarım su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar un Şerbeti için: 4 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Yarım limonun suyu Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Yarım kâse bütün fındık içi Hazırlanışı: Şerbetini hazırlamak için tencereye su şeker ve limonu alıp karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan indirip soğumaya bırakın. Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralık bıkarak dizin. Her bir tatlının üzerine bir fındık yerleştirin ve yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tatlı ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti içine çekmesi için tepsinin üzerini kapatın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.