Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hintpare, resimli, tarifi, tatlısı

Hintpare Tatlısı Tarifi (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hintpare Tatlısı Tarifi (Resimli)





Hintpare Tatlısı Tarifi

HİNTPARE TATLISI

1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
15 çay bardağı hindistan cevizi
kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN:
35 su bardağı tozşker
3 su bardağı su

İlk olarak şerbetimizi kaynayınca 15-20 dk daha kaynatalım ve soğutalımmargarin yumurta hindistan cevizi kabartma tozu vanilyamızı hamur kabımıza koyup hazırlıyoruz ve karıştırıyoruz sonra aldığı kadar unumuzu ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruzgöründüğü gibi ben oval şekil verip çatalla bastımarzuya göre her şekil verilebilir hatta kurabiye kalıplarıylada çok güzel oluyor170 derecelik fırında pişirilebilirtatlımızı fırından çıkartınca sıcak sıcak soğuk şerbetimizi üzerine döküp kapattığımız fırınımıza tekrar koyalım fırın sıcaklığı ile daha güzel içine çekiyorGerçekten çok güzel oluyor ve malzemelerde herzaman evimizde bulunan malzemelerimiz çok güzel bir ramazan tatlısı soğutup servis yapabiliriz üzerine antep fıstığı hindistan cevizi dondurma ve kaymakla servis yapabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.