![]() |
Hintpare Tatlısı Tarifi (Resimli)
Hintpare Tatlısı Tarifi HİNTPARE TATLISI 1 paket oda sıcaklığında margarin ...2 yumurta 1.5 çay bardağı hindistan cevizi kabartma tozu vanilya aldığı kadar un ŞERBETİ İÇİN: 3.5 su bardağı tozşker 3 su bardağı su İlk olarak şerbetimizi kaynayınca 15-20 dk daha kaynatalım ve soğutalım.margarin. yumurta. hindistan cevizi. kabartma tozu. vanilyamızı. hamur kabımıza koyup hazırlıyoruz ve karıştırıyoruz sonra aldığı kadar unumuzu ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.göründüğü gibi ben oval şekil verip çatalla bastım.arzuya göre her şekil verilebilir hatta kurabiye kalıplarıylada çok güzel oluyor.170 derecelik fırında pişirilebilir.tatlımızı fırından çıkartınca sıcak sıcak soğuk şerbetimizi üzerine döküp kapattığımız fırınımıza tekrar koyalım fırın sıcaklığı ile daha güzel içine çekiyor.Gerçekten çok güzel oluyor ve malzemelerde herzaman evimizde bulunan malzemelerimiz çok güzel bir ramazan tatlısı soğutup servis yapabiliriz üzerine antep fıstığı. hindistan cevizi. dondurma ve kaymakla servis yapabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.