Midye Tatlısı / Midye Baklavası Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Tatlısı / Midye Baklavası TarifiHamur malzemeleri
Midye tatlısı nasıl yapılır?
Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın Aralarına nişasta serperek üstüste koyun En üste nişasta serpmeyin Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın Çok kalın olmamalı Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor) Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın Şurubu hazırlayın Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır |
|