![]() |
Lokma Tatlısı Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokma Tatlısı ResimliLokma Tatlısı Nasıl Yapılır?-Lokma Tatlısı Tarifi-Lokma Tatlısı Yapılışı Malzemeler *250gr un(1 bardak) *Bir fiske tuz *5 ![]() *1 adet yumurta *yarım bardak su *yarım bardak kızartmak için sıvı yağ ŞERBETİ İÇİN *2 ![]() *2 ![]() *1 tatlı kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI *Şekerin 1 tatlı kaşığını ayırıp ![]() ![]() ![]() *Diğer yanda unu geniş bir kaba eledikten sonra tuz ekleyip ortasını açın ![]() *Oluşan havuza mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım bardak bardak su (ılık olacak)ile ezin ![]() *biraz un serpip ![]() ![]() *unun tekrar ortasını açıp ![]() ![]() ![]() *Avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene dek yaklaşık 7-8 dakika yoğurun ![]() *Isıyıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandırın ![]() *Hamurdan sol avuca sığacak kadar alıp ![]() ![]() *Kızgın sıvı yağa atın ve pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarığ ![]() ![]() *Şerbette çok bekletmeyin hamurlaşır yoksa ![]() *** hamuru elinize yapışmadan kızgın yağa akrtarmak için sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile elinizden çıkan hamuru koparabilirsiniz*** ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|