Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, güllaç, kastamonu, tarifi, yapılışı

Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı





Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı - Ballı Güllaç (Kastamonu) Nasıl Yapılır?

Malzemeler:


5güllaç yaprağı

3 çorba kaşığı süzme bal

3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

3 su bardağı sıcak süt

2 yumurta

Kızartma için sıvıyağ



Şerbet için:



3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Limon suyu



Hazırlanışı:


1 Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın 1-2 damla limon suyu ekleyin Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın

2 Cevizle balı bir kapta karıştırın 1 güllâç yaprağını dörde bölün Sütü bir tepsiye alın Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün

3 Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın Ilık olarak servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.