Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) YapılışıBallı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı - Ballı Güllaç (Kastamonu) Nasıl Yapılır? Malzemeler: 5güllaç yaprağı 3 çorba kaşığı süzme bal 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 3 su bardağı sıcak süt 2 yumurta Kızartma için sıvıyağ Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Limon suyu Hazırlanışı: 1 Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın 1-2 damla limon suyu ekleyin Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın 2 Cevizle balı bir kapta karıştırın 1 güllâç yaprağını dörde bölün Sütü bir tepsiye alın Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün 3 Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın Ilık olarak servis yapın |
|