ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571446)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:28 PM

Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı
 


Ballı Güllaç (Kastamonu) Tarifi - Ballı Güllaç (Kastamonu) Yapılışı - Ballı Güllaç (Kastamonu) Nasıl Yapılır?

Malzemeler:


5güllaç yaprağı

3 çorba kaşığı süzme bal

3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

3 su bardağı sıcak süt

2 yumurta

Kızartma için sıvıyağ



Şerbet için:



3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Limon suyu



Hazırlanışı:


1. Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. Cevizle balı bir kapta karıştırın. 1 güllâç yaprağını dörde bölün. Sütü bir tepsiye alın. Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

3. Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın. Ilık olarak servis yapın.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.