Telli Tatlı Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Telli Tatlı Tarifi(Resimli Anlatım)![]() ![]() 1 adet yumurta 1 cay bardagi sivi yag yarimkücük fincan sirke 1 su bardagindan az yogurt yarim cay bardagi irmik 150 gr margarin 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu aldigi kadar un ic icin: 100 gr kadar kadayif hamuru 1 cay baradgi dogranmis ceviz 2 yemek kasigi seker serbeti icin: 25 su bardagi su 2 su bardagi seker biraz limon suyu yapilisi: öncelikle maragrini eritelim diger malzemeleride hepsini koyup elimize yapismiycak bi hamur elde edelim hamurumuzun üstüne nemli bez örütp 15-20 dak bekletiyoruz ![]() sonra ceviz büyüklügünde bezeler alip elimizin icinde cay tabagi büyüklügünde aciyoruz icine diidklenmis kadayif harcini koyoyoruz ![]() yavaca uçlarini kapatip elimizde yuvarliyoruz avucumuzun icinde biraz sikalımki iyice birbirini yesin ic harc disari cikmiycak sekilde olucak![]() firin tepsimize dizip üstüne findik taneleri kouyp öncelikle soguk firina koypu 15 dk 150 de psiriyoruz daha sonra firinimizi 200-220 yapip alti ynamicka sekilde üstü kizarcak sekilde pisiriyoruz serbetimiz soguk olcak hamurumuz firindna ynei cikmis olacak sekilde üstüne döküp bi tepsi kapatip bekliyoruz Soğuyunca servis yapıyoruz Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|