![]() |
Telli Tatlı Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 adet yumurta 1 cay bardagi sivi yag yarimkücük fincan sirke 1 su bardagindan az yogurt yarim cay bardagi irmik 150 gr margarin 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu aldigi kadar un ic icin: 100 gr kadar kadayif hamuru 1 cay baradgi dogranmis ceviz 2 yemek kasigi seker serbeti icin: 25 su bardagi su 2 su bardagi seker biraz limon suyu yapilisi: öncelikle maragrini eritelim diger malzemeleride hepsini koyup elimize yapismiycak bi hamur elde edelim hamurumuzun üstüne nemli bez örütp 15-20 dak bekletiyoruz. sonra ceviz büyüklügünde bezeler alip elimizin icinde cay tabagi büyüklügünde aciyoruz icine diidklenmis kadayif harcini koyoyoruz..yavaca uçlarini kapatip elimizde yuvarliyoruz avucumuzun icinde biraz sikalımki iyice birbirini yesin ic harc disari cikmiycak sekilde olucak. firin tepsimize dizip üstüne findik taneleri kouyp öncelikle soguk firina koypu 15 dk 150 de psiriyoruz.daha sonra firinimizi 200-220 yapip alti ynamicka sekilde üstü kizarcak sekilde pisiriyoruz.serbetimiz soguk olcak hamurumuz firindna ynei cikmis olacak sekilde üstüne döküp bi tepsi kapatip bekliyoruz.Soğuyunca servis yapıyoruz.Afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.