|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, kadayıf, portakallı, tarifiresimli |
![]() |
Portakallı Kadayıf Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Kadayıf Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: - 250 gram tel kadayıf - 50 gram tereyağ - 1 su bardağı kuru kayısı - 1 çubuk tarçın - Yarım limon kabuğu - 2 çorba kaşığı limon suyu - 2 çorba kaşığı bal - 2 çorba kaşığı süzme yoğurt - Yarım tatlı kaşığı tarçın Portakallı harcı için malzemeler: - 2 tatlı kaşığı mısır nişastası - 1 su bardağı süt - 1 yumurta sarısı - 3 çorba kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı vanilya özütü - Yarım portakal suyu - 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Tel kadayıfları elinizle lif lif ayırıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suda bekletilmiş kuru kayısıları suyuyla birlikte bir tencereye boşaltıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakallı harcı hazırlamak için mısır nişastasını bir kasede 1 çorba kaşığı sütle eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|