ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakallı Kadayıf Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571350)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:44 PM

Portakallı Kadayıf Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
- 250 gram tel kadayıf
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon kabuğu
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tarçın


Portakallı harcı için malzemeler:
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Yarım portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi


Tel kadayıfları elinizle lif lif ayırıp. 16 eşit parçaya ayırın. Hafif yağlanmış tartolet ya da muffin kabına yerleştirip parmaklarınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. Bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı sürüp. 190 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. (Burada dikkat etmek gerekiyor. hemen kızarabiliyor.)
Suda bekletilmiş kuru kayısıları suyuyla birlikte bir tencereye boşaltıp. tarçın çubuğu. limon kabuğu. limon suyu ve balı ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynayınca kısık ateşte kayısılar yumuşayınca kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kayısıları bir tabakta soğumaya bırakın. Pişme suyunu tel süzgeçten geçirip yeniden tencereye koyarak yaklaşık 5-6 yemek kaşığı kalana dek çektirin.
Portakallı harcı hazırlamak için mısır nişastasını bir kasede 1 çorba kaşığı sütle eritin. Başka bir kasede yumurta sarısı ve balı çırpıp diğer kasedeki nişastaya ekleyerek çırpın. Kalan sütü bir tencerede kabarmaya yüz tutuncaya dek ısıtıp. kasedeki karışıma çırparak ekleyin. Karışımı bir tencereye alıp koyulaşıncaya dek pişirin. Pişirme sonrasında tel süzgeçten geçirerek başka bir kaseye alın. Vanilya. portakal suyu. portakal kabuğu rendesini de ekleyerek çırpın.Tabaktaki pişmiş kayısıları ince zar biçiminde doğrayıp. yoğurtla birlikte soğuyan harca ekleyin. Kayısı pişme suyundan ince bir fırça ya da kaşık yardımıyla kadayıflara sürün. Kadayıfları servis tabağına dizip ortlarına harçtan koyun. Her kadayıfın ortasına doğranmış kuru kayısı koyun. Tarçın serperek servis yapın.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.