|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| enginar, göbeğinde, kuşkonmazlı, piliç, tarifi, yahnisi, yapılışı |
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi / Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi / YapılışıEnginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi - Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Yapılışı - Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Nasıl Yapılır? Malzemeler : 1 kg kuşkonmaz 600 gram beyaz piliç eti 1 adet büyük domates 1 adet soğan 6 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı salça 6 adet enginar 4 çorba kaşığı tereyağı Yemeğin Tarifi : Domates soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup soğanı pembeleşinceye kadar kavurun![]() Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın Kavrulmuş soğana ilave edin 3 dakika sonra biberleri koyun 5 dakika daha kavurup salçayı domatesleri sonra da suyu baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın![]() Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin Bu arada kalan kuşkonmazları soyun parmak büyüklüğünde kesin![]() Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin Enginarların yanında servis yapın
|
|
|
|