ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi / Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571284)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:19 PM

Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi / Yapılışı
 


Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Tarifi - Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Yapılışı - Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi Nasıl Yapılır?

Malzemeler :
1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı


Yemeğin Tarifi :
Domates. soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup. soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulmuş soğana ilave edin. 3 dakika sonra biberleri koyun. 5 dakika daha kavurup salçayı. domatesleri. sonra da suyu. baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun. Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin. Bu arada kalan kuşkonmazları soyun. parmak büyüklüğünde kesin.

Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin. Enginarların yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.