Baharatlı Tavuk İzgara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Tavuk İzgaraMalzemeler 1 5 Kg kemiksiz but Terbiyesi için: 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 8 Çorba kaşığı beyaz şarap 1 Diş sarmısak 1 Adet orta boy soğan 1/2 Çay kaşığı tarhun Kekik yada biberiye Hazırlama süresi: 30 dakika Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat Hazırlanışı beyaz şarap tuz karabiber tarhun kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin [*]Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün [*]Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin [*]Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın [/list]Baharatlı Tavuk Izgara yemek tarifleri
|
|
|
|