![]() |
Baharatlı Tavuk İzgara
Malzemeler 1.5 Kg kemiksiz but Terbiyesi için: 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 8 Çorba kaşığı beyaz şarap 1 Diş sarmısak 1 Adet orta boy soğan 1/2 Çay kaşığı tarhun Kekik yada biberiye Hazırlama süresi: 30 dakika Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat Hazırlanışı . beyaz şarap. tuz. karabiber. tarhun. kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin.[*]Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün.[*]Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin.[*]Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın.[/list]Baharatlı Tavuk Izgara yemek tarifleri |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.