Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
körili, sote, tarifi, tavuk, yapılışı, zencefilli

Körili - Zencefilli Tavuk Sote Tarifi - Körili - Zencefilli Tavuk Sote Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili - Zencefilli Tavuk Sote Tarifi - Körili - Zencefilli Tavuk Sote Yapılışı





Körili - Zencefilli Tavuk Sote Tarifi - Körili - Zencefilli Tavuk Sote Yapılışı - Körili - Zencefilli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

* 2 adet tavuk göğsü
* 250 gr kültür mantarı
* 1 küçük boy patates
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı köri
* Kekik
* Tuz
* Zeytinyağı

Yapılışı:

1 Öncelikle küp küp doğranmış tavukları en az 1 saat öncesinden zeytinyağı köri ve zencefille terbiyeleyin Mantarları da yıkayıp bol limonlu suda haşlayın haşlanan mantarları süzüp ince dilimler halinde doğrayın
2 Tavuk etini bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun Suyunu salınca ateşi çoğaltın
3 Tavuklar suyunu iyice çekince piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin Soğanlar kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ve mantarları da ekleyin Yemeğin suyu az olursa bir miktar su ekleyin Daha sonra da küp küp doğranmış patatesi ve tuzu ekleyin 15 - 20 dk kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.