ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Körili - Zencefilli Tavuk Sote Tarifi - Körili - Zencefilli Tavuk Sote Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571106)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:49 PM

Körili - Zencefilli Tavuk Sote Tarifi - Körili - Zencefilli Tavuk Sote Yapılışı
 


Körili - Zencefilli Tavuk Sote Tarifi - Körili - Zencefilli Tavuk Sote Yapılışı - Körili - Zencefilli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

* 2 adet tavuk göğsü
* 250 gr. kültür mantarı
* 1 küçük boy patates
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı köri
* Kekik
* Tuz
* Zeytinyağı

Yapılışı:

1. Öncelikle küp küp doğranmış tavukları en az 1 saat öncesinden zeytinyağı köri ve zencefille terbiyeleyin. Mantarları da yıkayıp bol limonlu suda haşlayın haşlanan mantarları süzüp ince dilimler halinde doğrayın.
2. Tavuk etini bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu salınca ateşi çoğaltın.
3. Tavuklar suyunu iyice çekince piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ve mantarları da ekleyin. Yemeğin suyu az olursa bir miktar su ekleyin. Daha sonra da küp küp doğranmış patatesi ve tuzu ekleyin. 15 - 20 dk. kadar pişirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.