|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| kullanımı, nedirnoktalı, noktalı, virgül, virgülün |
Noktalı Virgül Nedir?-Noktalı Virgülün Kullanımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Noktalı Virgül Nedir?-Noktalı Virgülün KullanımıNoktalı Virgül Nedir?-Noktalı Virgülün Kullanımı
meydan kalır; yiğit ölür şan kalır (Bu cümlelerin arasına nokta konabilirdi ama duraklama kısa olduğu için noktalı virgül konmuş )Gitmemiz gerekiyor; bekleyenler var (çünkü)Okumuş bir kadın değil ama anlayışlı; çok genç değil ama güzel![]() ![]() (bununla birlikte)Karşısında bir şezlonga uzanmış esmer güzel bir kız siyah maroken kaplı bir kitap okuyor; pencereden çiçek kır kokuları; deniz dalga fısıltıları getiren tatlı bir nisan rüzgârı giriyordu (Bahar ve Kelebekler; Ömer Seyfettin) (bu esnada; ve)
(YKB)Olanları anladım; ama iş işten geçmişti ![]() Çok söylüyorum fakat söz dinlemiyor![]() Bir aralık evden savuşmak da aklına geldi; ama faydasız buldu![]() İnsan yalanı bilmeyerek okur; ama yalan olduğunu bildikten sonra gene okumak ister mi?*Sıralı cümleler arasına giren bu bağlaçlardan önce nokta virgül ya da noktalı virgül koyup koymamak yazara göre değişebilen bir üslûp meselesidir
Yavuz ve Kâzım bir grup; Ahmet Metin ve Mehmet de bir grup olsunlar![]() Erkek çocuklarına Doğan Tuğrul Aslan; kız çocuklarına ise İnci Çiçek Gönül adlarını verirler![]()
karpuz kelek; lâhana pırasa ıspanak; bisküvi kraker çikolata![]() ![]()
heyecandan içim içime sığmıyor; bağırmak kahkahalar atmak ağlamak istiyorum![]() Sabahtan beri bekliyorum; ne gelen var ne giden ![]() İster inan ister inanma; aynen dediğim gibi oldu![]() İş işten geçti; artık gelsen de olur gelmesen de![]() ![]() ![]()
Hulusi ve Mustafa ile yaşıt sayılır![]()
|
|
|
|