![]() |
İstiklal Marşının Sekizinci Kıtasının Anlamı Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstiklal Marşının Sekizinci Kıtasının Anlamı Nedir?İstiklal Marşının 8 ![]() Ruhumun senden ![]() ![]() Şair bu mısrada yine o kişiye seslenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli ![]() Bu mısrada kıtanın ilk mısrasında ki isteğin ne olduğu o kişiye açıklanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ezanlar- ki şahadetleri dinin temeli- Şair bu mısrada ‘Bu ezanlar’ diyerek dinsel bir mesaj vermekte ibadete ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ![]() Bu mısrayı düzden okursak: ‘Benim ebedi yurdumun üstünde inlemeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ![]() Bu vecize ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|