Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nefis, tarifler

Nefis Tarifler

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nefis Tarifler





PÜRELİ BÖREK




MALZEMELER

2 yufka
1 kase patates püresi
100 grkaşar peynir rendesi
1 su bgaleta unu
1 çay bsıvıyağ
tuz
karabiber
muskat

HAZIRLANIŞI:

Yufkaların birini yayın suyla yağı karıştırınyufkaların
üzerine gezdirin ikinci yufkayı yayın yağlı sudan
gezdirinyufkayı artı şeklinde dörde bölün her parçayı
uzunlamasına bir daha bölüp 8 parça elde edinpatates
püresine kaşar peynir karabiber ve muskatı ekleyerek
karıştırın1' er çorba kaşığı yufkaların geniş kısımına koyun
sigara böreği gibi sarınbuzdolabında 2 saat bekletin tabağı
musluğun altında sudan geçirin galeta ununa bulayın
önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 30 dk pişirin




KREM BEYAZ SOSLU BİFTEK SALATASI



MALZEMELER

1 kıvırcık
1 salatalık
1 tutam maydonoz
1 domates
1 kase mısır
1 parça biftek
sosu için:
1 soğan
2 diş sarımsak
muskat
toz biber
1 kase yoğurt
mayonez

HAZIRLANIŞI:

Kıvırcık ve maydanozu doğrayarak servis tabağına alın
domatesleri doğrayarak üzerine ekleyin diğer taraftan
bifteği yüksek ateşte sulandırmadan pişirin sosu için;
yoğurdu ve mayonezi çırpınve biraz toz biber katın
soğanı sarımsağı ve rendelenmiş muskatı doğrayıcıya alın
biraz su katın ve iyice ezindaha sonra doğranmış yeşilliklerin
üzerine önce sosu sadece suyunu süzerek dökün daha
sonra çırpılmış yoğurt mayonez karışımı dökün daha sonra
pişirilmiş bifteği slaş doğrayıp koyunÜzerine en son
salatalık ve mısır tanesi serperek servis yapın




KAĞIT KEBABI



MALZEMELER

500 grkuzu eti
1 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba ksalça
2 biber
1 domates
2 patates
2 havuç
1 kase bezelye
kaşar peyniri
tuzkarabiber
kekik
mısırözü yağı



HAZIRLANIŞI:

Yağı tencereye alın üzerine kuzu etini alınsoğanını kıyıp
ekleyin yüksek ateşte sulanmasını engelleyerek soteleyin
biraz sotelendikten sonra bezelyeyi de ekleyin tuzunu ve
karabiberini ekleyindiğer taraftan patates ve havucu küp
doğrayarak kızartın daha sonra yağlı kağıda sotelenmiş eti
üzerine kızarmış patates ve havucu alınen son defne yaprağı
domates ve biberi doğrayarak üstüne ekleyinkağıdın
kenarlarını kıvırarak fırında pişirin pişince kağıdın ortasını
açın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin




AĞZI AÇIK POĞAÇA




MALZEMELER

150 gr margarin
1 çay bsıvıyağ
1 çay b yoğurt
1 çay k mahlep
1 çay ktuz
1 p kabartma tozu
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
içi için:
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuzkarabiber


HAZIRLANIŞI:
Önce karıştırma kabına yumuşatılmış
margarini sıvıyağımahlepi ve yoğurdu
alın elinizle iyice karıştırdıktan sonra
üzerine tuzkabartma tozu ve alabildiği
kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda
bir poğaça hamuru elde edinİçi için
patatesleri eziniçine yumurta akınıpeyniri
doğranmış maydanoz ve soğanıtuz ve
karabiberi ekleyin Hamurdan elinizle
parçalar kopartıp açınOrtasına içten
koyup küçük bir pide şeklinde kapatın
Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan
sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını
sürünisterseniz çörek otu da serpebilirsiniz
180 derecede kızarana kadar pişirinilk
sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin ağızda
dağılan nefis bir hamur işi





KAKAOLU FISTIKLI TART



MALZEMELER

125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay b pudra şekeri
25 su b un
1 tatlı k kakao
krema sosu için:
2 su b krema
200 gr bitter çikolata
meyva
üzeri için:
yeşil fıstık


HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına yumuşatılmış tereyağını alınÜzerine bir
yumurta kırıp karıştırın Daha sonra pudra şekeriniunu
kakaoyu ekleyip hamur yapın Tartölet kalıplarına elinizle
bastırarak yerleştirinOrtasındaki boşlukları çatalla delin
170 derecede pişirin Bu arada kremayı ocakta ısıtıniçine
çikolataları ekleyin ve ocaktan alın Erimiş olan çikolata
krema karışımını soğumaya bırakınTartöletlerimiz fırından
çıkıp ılıyınca kenarlarını bu sosa batırıp fıstığa batırın
İçlerine kalan sosu doldurun Böylece buzdolabında tutarak
kremanın katılaşmasını sağlayın Daha sonra üzerine mevsim
meyveleri ile süsleyin




FINDIKLI PASKALYA ÇÖREĞİ



MALZEMELER

1 su b sıvıyağ
1 su b süt
1 çay b su
1 p yaşmaya
1 su b file fındık
1 su b tozşeker
1 çay k tuz
3 yumurta
1 çorba k mahlep
alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sıvıyağısütü alınÜzerine
su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin
Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine
sürmek için ayırın Şekeri tuzumahlebi ve tuzu ekleyip yaklaşık
tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayınFındığın
yarısını da hamurda kullanabilirsiniz Hamur yarım 15 dakika
mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı
hazırlayın Tepsiye alıp yumurta sarısını sürüp kalan fındıkları
serpiştirin Tepside de iyice kabarıp mayalanana kadar en az
yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene
kadar pişirinKendi kendine soğuduktan sonra dilimleyerek
ikram edin Gerçekten nefis bir paskalya tarifi






HAŞHAŞLI DİLİMLER



MALZEMELER

1 su b süt
1 çorba k toz şeker
yarım pk yaş maya
1 yumurta
1 çay b sıvı yağ
aldığı kadar un
1 fiske tuz
İç harcı için:
haşhaş ezmesi
tozşekerbal veya pekmez
üzeri için:
haşhaş tohumu

HAZIRLANIŞI:
kartıştırma kabına maya yumurta süttuz
tozşeker ve alabiliği kadar un alınarak kulak
memesi kıvamında hamur yoğrulurHamur
yarım saat mayalandıktan sonra ikiye bölünüp
dikdörtgen şeklinde açılır Sıvıyağ ile yumuşatılmış
haşhaş ezmesi üzerine sürülür Haşhaşın üzerine
pekmez gezdirilir ve bir tutam tozşeker
serpilir Rulo şeklinde sarılıp baklava dilimi
gibi kesilirKesilmedenönce üzerine yumurta
sarısı sürerseniz daha iyi netice alırsınız
Fırında üzeri kızarana kadar 200 derecede
pişirebilirsiniz





GÜLEN KANAPELER



MALZEMELER

7 dilim kepekli tost ekmeği
1 kase krem peynir
domates
ketçap
havuç
mandalina
marmelat
kuru kayısı
yeşil zeytin
siyah zeytin
salam



HAZIRLANIŞI:
Tost ekmeklerinin üzerine krem peynir
sürün tatlı kanepeler için ketçapmandalina
marmelat ve kayısı kullanarak gülen yüzler
yapın tuzlu kanepeler için ise domateshavuç
zeytin ve salam kullanın çocuklarınız bu
kanepelere bayılacak




HAMURSUZ PASTA




MALZEMELER

5 haşlanmış patates
2 çorba k tereyağı
50 gr salam
2 sosis
tuzkarabiber
üzeri için:
1 çay b bezelye
1 çay b tane mısır
1 su b rende kaşar
biberli zeytin
siyah zeytin
turşu
ketçapmayonez

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patatesleri haşlayıp ezinİçine tereyağını
doğranmış salam ve sosisituz ve karabiberi ekleyip
karıştırın Bir fırın kabına bastırıp üzerini düzleyin
Kaşar peynirinin yarısını üzerine rendeleyip 180 derecede
kaşarlar eriyene kadar bekletin Daha sonra üzerine
doğranmış zeytinleribezelyeyimısırlarıturşuyu serpin
En son üzerine kalan kaşar peynirini rendeleyinMayonez
ve ketçapla süsleyerek sıcak ikram edin


PATATES ÇANAKLARI




MALZEMELER

5 patates
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
taze soğan
havuç
salatalık
tuz

HAZIRLANIŞI:
patatesleri haşlayın ortadan ikiye bölün
altlarından çok az keserek düz durmasını
sağladıktan sonra içlerini kaşıkla boşaltın
bu parçaların üzerinedoğranmış soğanları
dereotunu sarımsağımayonez ve yoğurdu
ilave edinbu karışımı patateslerin içine
doldurun tabağın altına maydanozları serin
üzerine patatesleri yerleştirin havuç ve
salatalık dilimleri ile süsleyin






KARNABAHAR MÜCVERİ




MALZEMELER

1 kase karnabahar
1 pırasa
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
2 yumurta
alabildiği kadar un
tuz karabibr
pulbiber

Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Pırasayı ince olarak kesin
Karnıbaharı yarı kıvamda haşlayın
Karıştırma kabına kesilmiş pırasayı ve ince
kesilmiş karnıbaharı üzerine ekleyin
Üzerine 2 adet yumurtayı kırınüzerine 1 tutam
maydonoz1 tutam dereotutuzkarabiberpulbiber
ve alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın
Kaşık yardımıyla mücveri kzıdırılmış sıvıyağa kızartın
Servis tabağına kızartılmış karnıbahar mücveri alın
ve yoğurtla beraber servis edin




ÇİKOLATALI PASTA



MALZEMELER

MODELLEME ÇİKOLATASI:
130 grkuvertür çikolata
2 çorba kglikoz

HAZIRLANIŞI:
çikolatayı benmari usulü eritin ve glikozla karıştırıp
hamur haline getirinbuzdolabında sertleşene kadar
bekletin

ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU
1 çorba ktoz jelatin
1 çorba ksu
2 çorba kglikoz
250 gr pudra şekeri
60 grbitter çikolata
2 çorba kkakao

HAZIRLANIŞI:
Jelatini su ile birlikte kaynatalımiçine 1 tatlı k
gliserin ekleyelim bu karışım kaynaştıktan
sonra pudra şekerinin içine koyalım erimiş
çikolata ve kakaoyu ilave edip hamur haline
gelena kadar yoğuralım daha sonra merdane
ile açıp pastanın üstünü kaplayalım




ZEYTİNLİ PATATES SALATASI



MALZEMELER

3 patates
2 haşlanmış yumurta
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
yarım demet yeşil soğan
1 kase yeşil zeytin
limon
tuzkarabiber
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
İlk olarak haşlanmış patatesler rendelenerek
karıştırma kabına alınır Üzerine doğranmış
yumurta maydanoz dereotu yeşil soğan
ilave edilir daha sonra limon suyu tuz karabiber
ve biraz doğranmış zeytin de ilave edilir en son
zeytinyağı dökülerek karıştırılırdaha sonra servis
için derince bir karıştırma kabının içi streç filmle kaplanır
daha sonra streç filmin üstü kaplanacak şekilde
doğranmış biberle bezenir hazırlanan patates harcı
zeytinler bozulmadan kabın içesine yerleştirilip hafif
bastırılırbir süre buzdolabında bekletildikten sonra
ters çevrilip zeytinler üste gelecek şekilde servis yapılır

AFİYET OLSUN







Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.