Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pehli, tarifi

Pehli Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pehli Tarifi





PEHLİ TARİFİ - PEHLİNASIL YAPILIR?






PEHLİ:(Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir)


1 kg kemikli et

4 patlıcan

3 domates

3 sivri biber

tuz

zeytinyağı

sıvıyağ

etlerin terbiyesi için:

1 kase yoğurt

karabiber


HAZIRLANIŞI:


Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip

alt üst kızartın Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin Diğer tarata tuzlu suda

bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin Tepsinin altına

patlıcanları dizin Onun üzerine etleri alın en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar

fırınlayın Soğutmadan sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.