ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pehli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570081)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:42 PM

Pehli Tarifi
 


PEHLİ TARİFİ - PEHLİNASIL YAPILIR?

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




PEHLİ:(Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir.)


1 kg kemikli et

4 patlıcan

3 domates

3 sivri biber

tuz

zeytinyağı

sıvıyağ

etlerin terbiyesi için:

1 kase yoğurt

karabiber


HAZIRLANIŞI:


Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip

alt üst kızartın. Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin. Diğer tarata tuzlu suda

bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin. Tepsinin altına

patlıcanları dizin. Onun üzerine etleri alın. en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar

fırınlayın. Soğutmadan sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.