![]() |
Pehli Tarifi
PEHLİ TARİFİ - PEHLİNASIL YAPILIR? http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg PEHLİ:(Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir.) 1 kg kemikli et 4 patlıcan 3 domates 3 sivri biber tuz zeytinyağı sıvıyağ etlerin terbiyesi için: 1 kase yoğurt karabiber HAZIRLANIŞI: Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip alt üst kızartın. Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin. Diğer tarata tuzlu suda bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin. Tepsinin altına patlıcanları dizin. Onun üzerine etleri alın. en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar fırınlayın. Soğutmadan sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.