08-24-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeler İçin Püf Noktaları:
Sebzeler için Püf Noktaları:- Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin
- Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın
Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz
- Ne kadar çok tat, koku ve rayiha birbiriyle kaynaşırsa, ortaya çıkan yemek o kadar lezzetlidir
Baharatı, soğanı, domatesi, sarımsağı cesurca ve özgürce kullanarak orijinal, yaratıcı ve vazgeçilmez lezzetler yaratabilirsiniz
- Soğan kavururken içine bir tutam tuz ilave edin, rengi güzelleşecektir
- Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda bekletin
Göreceksiniz ki sarımsaklar çok daha kolay soyulacaktır
- Mısır haşlarken daha lezzetli olması için suyuna bir tatlı kaşığı şeker atın
- Pişireceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin
- Dondurulmuş ıspanak pişirirken çok az miktarda su koyun
Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur
- Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyin
|
|
|