ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Sebzeler İçin Püf Noktaları: (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=568712)

Prof. Dr. Sinsi 08-24-2012 04:54 PM

Sebzeler İçin Püf Noktaları:
 

Sebzeler için Püf Noktaları:
  • Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
  • Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Ne kadar çok tat, koku ve rayiha birbiriyle kaynaşırsa, ortaya çıkan yemek o kadar lezzetlidir. Baharatı, soğanı, domatesi, sarımsağı cesurca ve özgürce kullanarak orijinal, yaratıcı ve vazgeçilmez lezzetler yaratabilirsiniz.
  • Soğan kavururken içine bir tutam tuz ilave edin, rengi güzelleşecektir.
  • Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda bekletin. Göreceksiniz ki sarımsaklar çok daha kolay soyulacaktır.
  • Mısır haşlarken daha lezzetli olması için suyuna bir tatlı kaşığı şeker atın.
  • Pişireceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin.
  • Dondurulmuş ıspanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.
  • Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.