Prof. Dr. Sinsi |
08-24-2012 04:54 PM |
Sebzeler İçin Püf Noktaları:
Sebzeler için Püf Noktaları:- Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
- Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Ne kadar çok tat, koku ve rayiha birbiriyle kaynaşırsa, ortaya çıkan yemek o kadar lezzetlidir. Baharatı, soğanı, domatesi, sarımsağı cesurca ve özgürce kullanarak orijinal, yaratıcı ve vazgeçilmez lezzetler yaratabilirsiniz.
- Soğan kavururken içine bir tutam tuz ilave edin, rengi güzelleşecektir.
- Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda bekletin. Göreceksiniz ki sarımsaklar çok daha kolay soyulacaktır.
- Mısır haşlarken daha lezzetli olması için suyuna bir tatlı kaşığı şeker atın.
- Pişireceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin.
- Dondurulmuş ıspanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur.
- Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyin.
|