Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavlı, tavuk

İç Pilavlı Tavuk

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Pilavlı Tavuk






Hazırlanışı

Bir tencereye yağı, fıstıkları, ince kıyılmış soğanı koyup 1-2 dakika kavurun Ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edip 1-2 defa çevirin Üzerine üzüm, yenibahar ekleyin 1 su bardağı su koyun Tuz ilave edin ve yarı pişmiş pilav suyunu çekince altını kapatın Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuğu fırın poşetine koyun İçine ve etrafına yarı pişmiş pilavı doldurun Poşetin ağzını kapatın ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartın Piştikten sonra fırından çıkartın, poşeti bir makas yardımıyla kesip alın ve sıcak olarak servis yapın



Malzemeler

1 bütün tavuk (irice)

100 gram dolmalık fıstık

100 gram dolmalık üzüm

1 yemek kaşığı yenibahar

1 adet soğan

Yeterince tuz, karabiber

2 kaşık tereyağı

2 su bardağı pirinç

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.