ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   İç Pilavlı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=563309)

Prof. Dr. Sinsi 08-24-2012 03:12 PM

İç Pilavlı Tavuk
 



Hazırlanışı

Bir tencereye yağı, fıstıkları, ince kıyılmış soğanı koyup 1-2 dakika kavurun. Ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edip 1-2 defa çevirin. Üzerine üzüm, yenibahar ekleyin. 1 su bardağı su koyun. Tuz ilave edin ve yarı pişmiş pilav suyunu çekince altını kapatın. Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuğu fırın poşetine koyun. İçine ve etrafına yarı pişmiş pilavı doldurun. Poşetin ağzını kapatın ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartın. Piştikten sonra fırından çıkartın, poşeti bir makas yardımıyla kesip alın ve sıcak olarak servis yapın.



Malzemeler

1 bütün tavuk (irice)

100 gram dolmalık fıstık

100 gram dolmalık üzüm

1 yemek kaşığı yenibahar

1 adet soğan

Yeterince tuz, karabiber

2 kaşık tereyağı

2 su bardağı pirinç


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.