Gül Bitirmek İçin Toprak Olmalı... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Bitirmek İçin Toprak Olmalı...Gül bitirmek için toprak olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan yetiştirmek için yine toprak olmalı; cennete ehil olmak için yine toprak olmalı ![]() Toprak olmak istiyorum Allah'ım ![]() İnsanlar beni gördükleri zaman topraktan gelip yine toprağa gideceklerini hatırlasınlar ![]() ![]() Her gidişin Sana olduğunu bilsinler![]() ![]() ![]() ![]() Güller bitsin üzerimde ve yükselsinler göğe doğru ![]() ![]() ![]() Bülbüller şükrederek şakısınlar seher vakitleri, güllerin koynundan güne merhaba derken ![]() ![]() Sevgi için![]() ![]() ![]() ![]() Toprak olmak istiyorum Allah'ım ![]() Bir ağaç kollarını Sana doğru açsın benden, dua ederken kollarım olsun ![]() ![]() Sonbaharda sarı yaprakları süzülerek düşsün üzerime, benimle toprak olmak için, "ben" olmak için![]() ![]() ![]() ![]() Toprak olmak istiyorum Allah'ım ![]() Kışın kar örtsün üzerimi, yalnız kalayım kendimle ![]() ![]() Sonra içime ilham ettiğin kardelenlerle Sana doğru yöneleyim (ki duruşum da Sana doğrudur)![]() ![]() Kardelenlerim baharı müjdelesin insanlara![]() ![]() Umut için![]() ![]() ![]() ![]() Toprak olmak istiyorum Allah'ım ![]() Bahar'da ![]() ![]() Yeni güller için, gül olur mu hiç bülbülsüz; bülbül için bahar gelir mi yağmursuz; "yağmur" için, yağmur yağar mı duasız; dua için ve hiçbir şey olmaz rızansız; rızan için![]() ![]() ![]() ![]() Toprak olmak istiyorum Allah'ım ![]() Bir söğüt fidanı dursun ilkin üzerimde ![]() ![]() Sonra söğüt fidanının duası bir küçük ağaçcık![]() ![]() Ve bir gün söğüdümün gölgesinde dinlensin dünya![]() ![]() Ve bir millet uyansın; utangaç, başı yerde, gönlü fezanın derinliklerinde ve söğüdümün gölgesinde Senin davan için![]() ![]() Davan ki davamdır![]() ![]() ![]() ![]() Toprak olmak istiyorum Allah'ım ![]() Yanında Kevser pınarları aksın şırıl şırıl, ben de Kevser selinde coşmuş ve Sana doğru yönelmiş bir avuç toprak ![]() ![]() Cennetinde![]() ![]() ![]() |
|
|
|