![]() |
Gül Bitirmek İçin Toprak Olmalı...
Gül bitirmek için toprak olmalı... . İnsan yetiştirmek için yine toprak olmalı; cennete ehil olmak için yine toprak olmalı. Toprak olmak istiyorum Allah'ım. İnsanlar beni gördükleri zaman topraktan gelip yine toprağa gideceklerini hatırlasınlar... Her gidişin Sana olduğunu bilsinler... . Güller bitsin üzerimde ve yükselsinler göğe doğru... Bülbüller şükrederek şakısınlar seher vakitleri, güllerin koynundan güne merhaba derken... Sevgi için... . Toprak olmak istiyorum Allah'ım. Bir ağaç kollarını Sana doğru açsın benden, dua ederken kollarım olsun... Sonbaharda sarı yaprakları süzülerek düşsün üzerime, benimle toprak olmak için, "ben" olmak için... . Toprak olmak istiyorum Allah'ım. Kışın kar örtsün üzerimi, yalnız kalayım kendimle... Sonra içime ilham ettiğin kardelenlerle Sana doğru yöneleyim. (ki duruşum da Sana doğrudur)... Kardelenlerim baharı müjdelesin insanlara... Umut için... . Toprak olmak istiyorum Allah'ım. Bahar'da... Yeni güller için, gül olur mu hiç bülbülsüz; bülbül için bahar gelir mi yağmursuz; "yağmur" için, yağmur yağar mı duasız; dua için ve hiçbir şey olmaz rızansız; rızan için... . Toprak olmak istiyorum Allah'ım. Bir söğüt fidanı dursun ilkin üzerimde... Sonra söğüt fidanının duası bir küçük ağaçcık...Ve bir gün söğüdümün gölgesinde dinlensin dünya... Ve bir millet uyansın; utangaç, başı yerde, gönlü fezanın derinliklerinde ve söğüdümün gölgesinde Senin davan için... Davan ki davamdır... . Toprak olmak istiyorum Allah'ım. Yanında Kevser pınarları aksın şırıl şırıl, ben de Kevser selinde coşmuş ve Sana doğru yönelmiş bir avuç toprak... Cennetinde... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |