![]() |
Öyle Pazarlik Ettimki Seninle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Pazarlik Ettimki SeninleKimselere diyemedim ![]() ![]() ![]() Oyle cok pazarlik ettim ki Seninle ey Rabb im ![]() ayirdigim vakitlerden calindigini dusundum ![]() sevdiklerimle gecirdigim zamanlarin azalmasindan korktum ![]() etti hep ![]() durdum ![]() ![]() cok sonralar a dondu, gec kaldim, gec kalmaktan utanmadim ![]() ayaklarimi suruye suruye vardim huzuruna ![]() ederek yeniden ileri surdum ![]() kildim, selam verdim, hemen kalktim, rahatladim ![]() ![]() Agrimayan her bir disim kadar huzur borcluyum Sana ![]() bir noktasinda pihtilasmayan kanim kadar sukûnet borcluyum Sana ![]() kasinmayan her bir noktasi kadar rahatlik borcluyum Sana ![]() agriyacak olsa her biri icin harcayacagim zaman Senin ![]() damarlarim tikanacak olsa, her defasinda izdirap ve korkuyla gecirecegim saatlerin hepsi Senin ![]() kendi kendime dar gelecegim huzursuz gunler Senin ![]() Gun oldu; usandim ![]() ![]() heveslendim ![]() Benden istedigin zamani cok gordum ![]() istedigini bile bile, huzurunda huzursuz durdum ![]() kisaltmak icin bahaneler aradim ![]() arasina kesintiler sokmani, hayatimin ortasina duraklar koymani, uykumu bolmeni luzumsuz gordum ![]() bir yerlerin turkusunu soylerken, ben seccadende, belki sadece bedenimle, mihli kaldim ![]() dibine savrulmus bir arabada caresizce Sana yalvartiyor olabilirdin beni ![]() Korkulu bir savasin orta yerinde ates ve kan kusan bombalarin altinda gunumu de, isimi de, uykumu da, hatta ruyalarimi da delik desIk etmelerini takdir edebilirdin ![]() kadar genislik borcluyum Sana ![]() Icten pazarlikti benimkisi ![]() ![]() Gozlerimle birlikte gonlumu de secdene kilitlemeyi cok gordum ![]() sifirlamayi, benligimi hice indirgemeyi beceremedim ![]() sicacik nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim ![]() alnimi koydugum gibi kaldirdim seccadeden ![]() ![]() Isim vardi, secdemi isime zaman kazandim ![]() calismadim ![]() ![]() Itirafimdir: Bencilligimi de sirtima alip rukûlarda eritemedim ![]() Bedenim egilirken huzurunda, emrolundugum gibi dosdogru olma nin agirligini sirtima almayi erteledim ![]() ![]() Sevgili ni bir gecede ihtiyarlatan emri uzerime alinmadim ![]() Sen dileseydin, cocugumun ciliz nabizlarinin esliginde, los ve nesesiz bir yogun bakim odasinda, gozumu de gonlumu de, umutsuzca, caresizce, urpertiyle, korkuyla bir monitorun ekranina kilitleyebilirdin ![]() Dileseydin, yeryuzunun sukûnetini bir anda kesip, kucucuk bir duvar kipirtisinin golgesinde, mini mini bir sarsintinin beklentisi icinde saclarima aklar dusurebilirdin ![]() Icten pazarlik mi denir buna? Sen bilirsin Seninle ettigim pazarligi ![]() Kendime sakladigim ve hatta kendimden de sakladigim sir bu ![]() degdirmekten korktugum, agzima almaktan utandigim oyle bir sir iste ![]() Fisildamasi bile aci veriyor ya Meselâ, uzayinca Fatiha, uzayinca sûre, heceler sanki ozgurluge giden yolu taslar gibi kestikce, bitmez simdi bu namaz! dedigim cok oldu ![]() ![]() ![]() Bir Sen duydun beni ey Rabb im ![]() ![]() luzumsuz hissederken seccadenin uzerinde, dudagim anlamina yetisemedigim kelimeler icin oynarken, Sen beni soyledigimden fazlasiyla duydun, soyleyemedigimi de, dile getiremedigimi de bildin ![]() bedenimi biraktigim halde huzurunda, kovmadin beni, yakinliginda tuttun ![]() Itirafimdir; oyle anlatildigi gibi ozleyebilmeyi beceremedim henuz namazi Aradan cikarmaya calistigim oldu namazi ![]() ![]() sorun du cozdum, hallettim ![]() namazin icinde aramaliydim ![]() ![]() Bilemedim ![]() Kafa tuttum, ayak diredim, pazarlik ettim; ama Sen utandirmadin, yine yine yine huzuruna aldin beni ![]() ![]() rukûda aferinler fisildadin gonlume ![]() cagirdin ruhumu ![]() ![]() ![]() ![]() umut kesmedin benden ![]() ![]() ![]() Pazarlik ettigimi Seninle bir Sen bildin ey Rabb im ![]() soylemedin ![]() Sirdasim Sensin, bir Sana acabilirim icimi, bir Senin beni ayiplamandan korkmam ![]() ![]() kime soyleyeyim? Baska kimin anlayisindan medet umayim? |
![]() |
![]() |
|