![]() |
Yardım, Ama Kimden? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yardım, Ama Kimden?Yardım, Ama Kimden? Etkinliğin Adı: [/b] YARDIM, AMA KİMDEN? Sınıf: [/b] 10 ![]() Yeterlik Alanı: [/b] Kişiler Arası İlişkiler[/b] Kazanım: [/b] Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur ![]() Öğrenci Sayısı: [/b] Tüm Sınıf Süre:[/b] 40 Dakika[/b] Ortam:[/b] Sınıf Sınıf Düzeni[/b] Oturma Düzeni Araç-Gereç:[/b] Form 1(Bir önceki etkinlikte hazırlanan sorun grupları listesi) Form 2(Yardım alabilecekleri yerlerle ilgili örnek) Kaynak: [/b] Komisyon Süreç:[/b] 1) Öğrencilere bir önceki etkinliğin sonunda söylenen kişisel-sosyal ve eğitsel sorunlarla karşılaştıklarında nereden ve nasıl yardım alacakları konusundaki araştırmalarını sunmaları istenir ![]() 2) Bir önceki etkinlikte hazırlanan ve gönüllü bir öğrencinin yazıp A3 boyutunda büyüterek getirdiği sorun grupları listesi tahtaya asılır ![]() 3) Önce aşağıdaki soru sorulur ve yaptıkları araştırmalar sonucunda topladıkları bilgilerle cevaplamaları istenir ![]() a ![]() 4) Verdikleri cevaplar tahtaya yazılır ![]() 5) Sonra aşağıdaki soru sorulur ve yaptıkları araştırmalar sonucunda topladıkları bilgilerle cevaplamaları istenir ![]() a ![]() 6) Verdikleri cevaplar tahtaya yazılır ![]() 7) Öğrencilerin değinmediği yardım alabilecekleri yerler varsa eklenir ![]() 8) Daha sonra kişisel-sosyal ve eğitsel sorunları için bu tür yardım alan öğrenciler varsa sınıfla paylaşmaları istenir ![]() 9) Hangi kurum ya da kişiden yardım alacakları konusunda da çok dikkatli ve titiz davranmaları gerektiği vurgulanır ![]() 10) Etkinliğin sonunda öğrencilere neler kazandıkları sorulur ve paylaşımlar alınır ![]() 11) Kişisel-sosyal ve eğitsel sorunlarla karşılaştığında nereden ve nasıl yardım alacağını bilmenin önemi vurgulanarak etkinlik bitirilir ![]() Değerlendirme :[/b] FORM 1[/b] BEDENLE İLGİLİ SORUNLAR[/b] Kısa uzun Zayıf şişman, Güzel çirkin, Bedensel özürler Sivilce vb ![]() [/b] SAĞLIK SORUNLARI(FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK )[/b] Hastalık Görme işitme vb ![]() İçe kapanıklık Uyumsuzluk Güvensizlik Öfke yönetiminde eksiklik İletişim sorunları Bağımlılık [/b] AİLE SORUNLARI[/b] İletişim sorunları Baskıcı aile Parçalanmış aile Anne baba ile çatışma Kardeşlerle çatışma Kayıplar Yoksulluk [/b] ARKADAŞ SORUNLARI[/b] İletişim sorunları arkadaşlarla çatışma yalnızlık dışlanma karşı cins ile ilgili sorunlar akran baskısı EĞİTSEL SORUNLAR[/b] İletişim sorunları Akademik başarısızlık Altyapı eksikliği Çaba eksikliği Etkin çalışmayı bilmeme Az okuma Az çalışma Devamsızlık Öğretmenlerle çatışma Sınav kaygısı Hedefsizlik[/b] GELECEK KAYGISI[/b] [/b] FORM 2[/b] (YARDIM ALABİLECEKLERİ YERLER)[/b] [/b] Kişisel- sosyal sorunlar için [/b] Okul rehberlik servisi Rehberlik araştırma merkezleri Devlet hastanelerinin ergen danışma merkezleri Sağlık ocakları bünyesindeki kurulan adolesan merkezleri [/b] Eğitsel sorunlar için [/b] Okul rehberlik servisi Rehberlik araştırma merkezleri Okul öğretmenleri Okul yöneticileri Kaynak: Rehberliksitesi |
![]() |
![]() |
|